Despre autoare

Livia Roșca

Livia Roşca (Lucan-Arjoca) este scriitoare, manager cultural și inițiatoare de programe de educație prin cultură. Are în portofoliu Premiul Național „Mihai Eminescu” – Opera Prima și Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru volumul de poezie, „Ruj pe icoane”, 2006.

Din 2005 este activă în industria comunicării, ca jurnalist specializat pe domeniile sănătate şi parenting pentru cotidianul Adevarul și editor online pentru website-urile asociate publicaţiilor din trustul Adevărul, iar din 2011 ca specialist în marketing și comunicare corporate.

În 2015 a înființat Asociația 7 ARTE și a inițiat programul smARTkid, care promovează educația prin cultură, inclusiv prin ateliere educative, creative şi recreative pentru copii şi tineri.

Este antrenoare de creativitate pentru atelierele smARTkid de scriere creativă, storytelling, lectură, jurnalism şi blogging, organizate de Asociația 7 ARTE și a coordonat an de an caravane cu scriitori pentru copii în mediile rurale și în zone defavorizate. Organizează constant evenimente de susținere a educației prin cultură și manageriază programe de educație prin cultură la ong-ul 7 ARTE.

7 ARTE și programul smARTkid sunt medii în care își folosește competențele și creativitatea așa cum simte și pune în practică idei care-i ajută și pe alții. 

Are trei copii minunați: Andrei, Alexandru și Gloria, care îi oferă tone de divertisment și fericire, dar și nenumărate ocazii să-și regleze emoțiile și să se dezvolte.

Crede în frumusețe, bunătate și evoluție.